Varför utsätter man sig?

Hej finisar!
Hoppas allt är bra mer er.

Visst är det konstiga tider vi lever i just nu, och har gjort sen i mars månad. Trots detta känns det ändå som att folk släpper på det mer och mer, stannar inte hemma vid en förkylning längre och är nog inte lika noga med handhygien.

Detta va något man märkte tydligt på gekås...

Och ja, vi va korkade att åka dit. Men Klara önska sig att få åka iväg med mig (sen ändra hon sig till både mig och Roger, så de får väl bli senare;)) och hon har traggat om att hon ville till Ullared.
Två flugor i en smäll. Hotellövernattning och shoppning på gekås. Wiho tänkte jag, så tänkte inte hon.
Bilresan dit va ingen höjdare. Klara som blir åksjuk direkt hade de lite jobbigt på vägen upp, och väl uppe va hon mer impad av hotellet än själva gekås. Okej tänkte jag och vi tog bara en liten sväng på gekås på söndagen.
Måndagen va ju ändå den stora dagen vi skulle ägna för många timmar där - varför utsätter man ens sig för de 🤦🏻‍♀️ de är frågan. Aja.
Vi mös hela söndagskvällen, Och vi började måndagen med god frukost på hotellet innan vi gjorde vid oss, packa ihop våra saker och checkade ut för att gå in på de stora gula varuhuset. Och det var egentligen det jag ville komma till - i dessa tider. Varför åker man dit. 😂

Där va mycket mindre folk än vanligt, men ändå så rörigt. Där va många som hosta och snora, varför va dem ens där? Där va hur mycket barn som helst, som skrek och var ledsna. Jag hade mitt barn med mig, hur tänkte jag där? Jo. Hon tröttnade ganska snabbt och fick ont i huvudet så vi fick minsann gå ut och köpa Alvedon för att gå in igen. Där fick hon en paus i vagnen då hon somnade sittandes där. Sån tur va vaknade hon efter en stund och hade energi till oss båda. 😂🤦🏻‍♀️dock somnade hon direkt i bilen, sov hela vägen hem och gick bara precis in och la sig och sov hela natten. Resulterade i att vi valde att ha alla tre barnen hemma på tisdagen, och eftersom de är 48h efter sista symtom (även om de kanske inte va något) så fick dem stanna hemma även i onsdags.

Men de jag ville säga med detta egentligen va att folk borde nog bli bättre på handhygienen och lite vett igen. Där va många som hosta och nös i händerna. Sen tog dem på sakerna i affären. Där va en del med handskar. Men dem pillade ändå i ansiktet med handskarna, vad gör dem för nytta då? Man får ju lik förbannat de bakterierna man vill undvika på sig då. Munskyddet, svettigt, blött efter andedräkten och dant - och hur mycket hjälper de då?

Sunt förnuft kommer man långt med - så åk inte till gekås ;) haha! Skämt och sido.

Vi hade mysigt, och Vi fick med oss en del hem, Klara handla för sina egna pengar hon fick i present och mer därtill. Och jag handlade både ytterkläder till barnen & kläder till gubben - nog första gången jag hittat så mycket till honom. En stickad tröja och ett par träningsbyxor idet var vad jag hitta till mig själv i klädväg. Kryss i taket!🤭

Puss & kram Emma-Matilda

Gillar

Kommentarer