Tråkiga besked på ögon..

Det va med blandade känslor vi lämnade sjukhuset och ögonmottagningen idag.
Med resultat vi kanske egentligen visste men inte ville ha bekräftat.

Vincent ser dåligt på ena ögat och lappbehandling utökas dels för att träna synen och sen för att försöka få bättre kontroll av skelningen, men han tycker de är jobbigt med lappen. Många som fråga på förskolan när han hade den innan, många reagera mer än vad de någonsin gjort när Klara hade sin. Men ja, blir kanske så ibland. Tänker att det kanske motiverar honom att ha den hemma, på eftermiddagen fram till jul och sen kanske försöka ha den på förskolan de första timmarna på dagen innan där är för mycket barn. Vi får se hur vi löser det.. och oftast kanske de bara tar ett tag innan alla vänjer sig, som med allt annat.

Nästa sak som va jobbig är att vi fick bekräftat att Klara är superpåverkad av sin skelning. Koncentrationen spricker, och troligtvis är det väl så att när hon försöker för mycket att få kontroll på ögonen så jobbar de emot henne och gör de svårare. Att läsa gillar hon, så jag hoppas stt de kan bättra sig igen. Är i alla fall en operation på tapeten igen, vilket ger mig panik. Men hon fixar det. - vår tappra prinsessa!

Sist men inte minst, eller jo hon är ju minst. Melissa blev också med i systemet idag. tre av tre barn skelar. Inte nog med att dem fick min ögonfärg (jag hade önskat de fick Rogers 🤭😍) så ska de alla tre få ärva min skelning. Ofarligt iaf, men så tråkigt. Både kosmetiskt men också ifall de påverkar dem som de då i detta fallet gör för Klara, och jag märker på Vincent med att han ibland är påverkad. 😨

Eländet tar aldrig slut. Bajs.

Aja, dem är finast i hela världen ändå. Våra tre gullefisar. Vår trio. ❤️

Vi avslutade vår torsdag med nybakta bullar till kvällsmat. Mums!Puss & kram Emma-Matilda

Gillar

Kommentarer

Emma
Emma,
Tråkigt att höra. Vet inte alls om det är aktuellt eller liknande. Jag är opererad två gånger, en gång på varje öga, och skålar fortfarande. Skenar nästan inget när jag har glasögonen på mig (vissa har prismaglasögon utan styrka för att få rätt på det). Jag hade jätte problem för ett tag sedan när jag hade dålig syn. Ögonen hoppade för att kompensera och kunde inte koncentrera blicken och kände fysiskt ögonen hoppa men blev bättre med nya glasögon.

Som sagt inte alls säkert det är aktuellt för er nu eller ens sen.

Klart att Klara klarar en operation till även om det är pissigt!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229