Telefonförbud!

Familjen ?, Onödigt vetande

Jag precis som så många andra har blivit otroligt beroende av tekniken, och framförallt av telefonerna. Hemskt egentligen men tyvärr sanningen.
Varför ska det vara så? Att vi kollar Facebook vart femte minut, instagram likaså.
Jag har kommit på mig själv för många gånger, sitta och titta på telefonen när jag borde ge barnen den uppmärksamhet dem förtjänar. Den lek, kärlek och omtanke.
Så nu en gång för alla, eller ja egentligen redan för några dagar sen började jag med att ha telefonförbud när barnen va i närheten. I största del va det att inte sitta med den i handen och kolla så fort det hände något, och att inte ha den när jag sitter på golvet med barnen.
Det har funkat super, enda nackdelen är nog att det inte blir några spontan bilder på barnen. - men det har jag en kamera som ska hjälps till med!
Från och med imorgon sätter jag ännu hårdare. Telefonen får ligga kvar på samma plats, under tiden barnen är vakna/i närheten (förutom när jag vet att jag ska/måste svara på något!) jag kommer istället ha mobilen på ljud, vilket jag aldrig har. Men iaf ljudet kommer i sin tur avspegla sig ifall det är någon som vill något. Ringer det är det en sak, men sms, snap, fb eller insta. Big no no! - för är det något viktigt så ringer man, iaf får man börja göra det till mig nu annars kommer jag inte svara mer än när barnen sover/är på förskolan.

Behöver ett lycka till och en spark i rumpan.
Men barnen är det viktigaste, jag vill inte att de ska se mig som någon som behöver telefonen i handen hela dagarna. Skäms på mig att jag ens tillåtit mig själv bli så beroende.

Puss & kram Emma-Matilda

Gillar

Kommentarer

daysbyjohanna,
Det kommer gå jätte bra. Jag försöker och inte använda min telefon heller när Hugo är vaken. Passar på och använder när han är inne i sin lek och inte tänker på att jag är där. Så kikar jag på honom och lite på telefonen 😊 Men när vi leker är mobilen undanplockad.
daysbyjohanna.blogspot.se