Näringsdryck & matvägran.

Godkväll kära läsare.
Hur är det med er idag? Med mig är det bra förutom att jag är trött och att jag har ont i ryggen.
Dagen har sprungit iväg, och jag tycker överlag den har varit mysig. Mycket tid med barnen och nu är tanken att det blir mys med mannen till Wallander.

En stor negativ sak är att nu när vi äntligen trodde det hade vänt med Vincent aptit och hans mat så kom såklart ett stort jäkla bakslag. Precis när vi hade varit hos dietisten och hon berömde honom, att han äntligen hade ökat i vikt och låg bättre till på kurvan så självklart, självklart slutade han äta. Pang bom, blä.
Igår åt han ingenting istortsätt, och dagarna innan dess ytterstytterst lite. Idag har han ätit hyfsat men långtifrån bra. Han bara kladdar med maten och vill knappt ens ha ersättningen på kvällen.

När vi va hos dietisten fick vi tips och råd på vad vi skulle ge han för mellanmål, samtidigt som jag förklarade för henne att om vi ger han mer mellanmål än vad han äter i dagsläget så äter han definitivt ingen riktig mat, och enligt mig så känns det som det är bättre man får i sig riktig mat än att man äter sig för mätt på mellamål. Men ja, huvudsaken är ju att han mår bra, och att han är pigg och glad. Vilket han är, men det känns samtidigt som man har en jäkla press på sig att man ska få han att gå upp i vikt, att han ska lägga på sig hur mycket som helst bara för att BVC; läkaren och dietisten ska bli nöjda.
Vi fick ifall även näringsdrycker, både smoothies och en näringsdryck som vi skulle blanda i ersättningen på kvällen. Men eftersom vi precis i stort sätt har fått honom att äntligen dricka bra med ersättning bortsätt från några dagar tillbaka) så kände vi väl att vi inte riktigt ville riskera att göra det till något han inte tyckte om så provade jag att hälla det i mjölken och det funkade. Dels nog för att mjölk fortfarande är en ny smak för honom eftersom han inte har introducerats i just mjölk som dryck, utan han har alltid fått havredryck så godkände han väl den pga av de ;) haha. Ibland så har allt sina fördelar.

Nu har han dock inte fått i sig riktigt så mycket som de tyckte han skulle få i sig, dels för att han inte ätit/dryckit som han ska och sen för att han totalvägrade smoothien, men nu gjorde jag egna grötklämmisar med dem och lite annat smått och gott till honom ikväll så jag hoppas de ska uppskattas imorgon! :D

Hur söta är inte dessa påsarna för minsqueeze? :D

​Hur har ni gjort till era barn, har ni gjort all barnmat från grunden? eller ni har köpt?


- Våra barn har alltid föredragit den färdiga maten före vår mat, konstigt nog. Eller ja, tills de varit 10-11månader. sen har de uppskattat vår mat. Men sen är det smidigt att ha en burkmat med sig tycker jag, likadant har grötklämisarna både varit uppskattade och smidiga att ha med sig, men det måste ju alla gånger vara bättre och mer ekonomiskt att göra det själv?

Puss & kram Emma-Matilda

Gillar

Kommentarer

Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Nu är förra veckans bästa inlägg länkade i min blogg 😊
Kom ditt med? Om inte så kan du på nytt dela med dig av ditt bästa inlägg från förra veckan 😊
nouw.com/jenniferssynpalivet