Matproblem!

Tjosan!
Nu sitter jag parkerad i soffan och tänker inte röra mig en millimeter, eller ja. Möjligtvis in till sängen när de är dags, men tills dess tänkte jag sitta och uggla här. Nörda och eventuellt titta på en film, sålänge får tven stå på i bakgrunden av mitt nördande.
Båda barnen sover sen en stund tillbaka, en väldigt envis Klara skulle absolut inte sova men somnade av ren utmattning två sekunder efter hon hade lagt sig på kudden med armarna om mig. Så himla mysigt att både höra och känna hur hela hennes kropp bara slappnar av och hon faller i sömn, i min famn. Jag älskar det! :D
Ungefär lika mycket som jag älskar när Vincent somnar i min famn, men de gör han varje gång han ska sova i stort sätt så de är väl mer sällsynt att Klara gör de, haha. Men så underbart!

Det stora problemet här hemma just nu är att få Vincent att vilja äta, att han ska äta sig mätt på riktig mat och gröt/välling. Han har i perioder varit väldigt kinkig med allt som har haft med sked att göra. Ett tag gick det bra att ge allt i bitar, och att han fick plocka själv. Men sen var det en dag som de helt plötsligt inte dög längre. I samma veva blev han visserligen rätt förkyld och hade hög feber så de var väl såklart en anledning till det hela men han kom aldrig tillbaka till att äta ordentligt efter det.
Så vi kämpar på, vi kämpar med att han ska äta något annat än bröstmjölk.
Det är inte det att jag inte vill amma honom längre, för jag ammar gärna. Men jag vill få bort amningen mitt på dagen, morgon och kväll kan jag ha kvar ett tag till, för de blir ju istället för välling. Men jag vill inte amma på dagarna längre, dels för att han biter mig nästan varje gång han äter och sen för att han aldrig ligger still. Han vill gärna att tuttarna ska hänga ute alltid och att han ska kunna ta sig en slurk en gång då och då när han själv känner för det, och så funkar det inte.
Och ja, jag behöver inga föreläsningar om att man ska fri amma osv. Jag ger han självklart bröstet om jag märker att han vill ha och att han inte ätit något annat, men jag hattar inte en sutt då och då. Den möjligheten har han haft i snart 8 månader, men nu äter han ändå annat och då finns de inget som säger att han måste ha från mig vid varje mål (även om han själv nog gärna hade velat det).

Amningen i sig har inte direkt varit mysig denna gången. Med Klara kunde jag tycka det var mysigt att amma, men Vincent har mest kladdat och när han började äta ordentligt från mig, ja då började han bitas och ha sig. Haha.

Menmen, jag tar inte det från honom förens han är redo. Förhoppningsvis blir han det snart :)

Puss & kram Emma-Matilda

Gillar

Kommentarer