Man måste ju prioritera!

Godmorgon finisar, har ni sovit gott?

Jag kan nog inte skryta med så många timmars sömn inatt, dels för att jag (Självförvållat) la mig sent pga att jag började titta på en film, och sen för att Melissa har bökat mer eller mindre hela natten - men vad gör det om hundra år.

Nu ser vi framemot denna kalla tisdag, som började med påklädnng och pulkaåkning till skolan/förskolan. Och Melissa, ja hon va såklart inte nöjd efter den korta biten så vi tog en extra sväng, som slutade med att hon gick mesta dels av vägen - perfekt! :D
Melissa som älskar djur, i alla dess former hittade en vovve utanför ett av husen på gatan och blev måttligt sur på mig när jag berättade för henne att vi var tvugna att gå vidare, kändes inte heller snällt mot den söta vovven och stå och "lura" utanför grinden.

Hemma igen var det dags för frukost, och den är intagen så i skrivande stund sitter Melissa i vasken och badar av sig yoggin hon fick överallt. Tanken är sen att ta ett ryck här hemma - städa barnens rum och kanske ta en sväng med dammsugaren men vi får se vad vi orkar och hinner idag.
Annars är planen i eftermiddag, om vi får behålla snön till dess att barnen ska prova på sina nya snowracer som dem fick av sin morfar i julklapp. Roger och barnen hjälptes åt att struva ihop dem igårkväll så dem är redo för idag. Men det beror ju såklart lite på hur lillfisen sover med, för hon behöver ju gärna sova sina timmar om vi ska kunna härja i snön direkt efter skolan/förskolan - annars blir det hem och vända en stund först!

Gårdagen gick supersnabbt.
Förmiddagen spenderade vi, jag Melissa och Vincent några hus bort hos våra vänner - Senita, Neja och Oliver. Barnen lekte fint, speciellt pojkarna vilket jag absolut inte trodde med tanke på vilket humör Vincent vaknade med. Men ja, över förväntan!
Eftermiddagen gick ännu snabbare, Mikaela och hennes fina barn kom och lekte och fika, och vet ni. Jag syndade med kaka.
Något jag lärt mig genom åren är att Mikaela är en hejare på att baka, hennes bakverk är mästervärk och fantastiskt goda. Jag syndande, men jag uppskattade det och skrev in det i viktväktarappen, och vet ni. Jag har inte ett dugg dåligt samvete för det för jag nollade resten av dagen!

Viktväktarna är ju till för det,du ska inte behöva ta bort något. Du ska inte förbjudas att äta/Dricka något. Tanken är att omvärdera och prioritera. Vill du äta kakor, ja då får du kanske tänka på vad du stoppar i dig resten av dagen. Ett visst antal "Poäng" såkallade sp fördelas under dagen, jag som då har 28sp att äta för. Väljer jag att lägga allt på en kaka, ja då får jag ju skylla mig själv att jag kanske inte kan vräka i mig massa mat resten av dagen. Istället valde jag att äta kyckling och grönsaker, hur gott är inte det liksom? och så fick jag ju den goda kakan med. Inte för att den va just 28sp. Men kanske inte jättelångt därifrån heller. haha!

Ha en underbar tisdag finisar, för det tänker minsann jag ha! :D

Puss & kram Emma-Matilda

Gillar

Kommentarer

moiii
moiii,
Så jobbigt när man sover dåligt!
nouw.com/moiii
Kirsi
,
Det ser ut att ha varit härliga dagar. Kul med snö och utedagar. 😊 Jag har aldrig provat viktväktarna, men det skulle kanske behövas.
IP: 82.99.3.229