Hur tar man sig tillbaka?

Godmorgon måndag.
Ny vecka, nya tag & nya utmaningar.

Helgen som gått har i sig varit en utmaning, att äta ute var nog inte en konst i sig utan det var mer att det var en stor utmaning att hålla sig ifrån godis & onyttig dricka.
Jag lyckades inte, jag unna mig både godis, chips, vin & goda drinkar på Pinchos när vi va där och åt. Så ni kan ju tänka er hur uppsvullen & hur min mage ballat ur efter att faktiskt inte ätit något sådant på ett bra tag.
Redan på lördagskvällen resulterade det i att jag mådde illa och fick ont i magen. Men ja. Jag försökte hålla mig till en bra frukost igår på hotellet.

Och jag tycker nog att jag lyckades. Jag tog en bulle, pålägg, grönsaker och frukt. Hittade även naturell Yoggi som jag toppade med jordgubbar - så gott och sen drack jag bara ett litet litet glas med juice, men tyckte inte den va speciellt god så drack inte upp de utan höll mig till vatten och kaffe 🙌🏻

Så överlag är jag nog ändå stolt över mig själv, jag har ändå tänket i bakhuvudet hela tiden och jag har mitt varför. Mitt varför på resan, varför jag valt att göra denna resa. Men sen är det svårt, för någonstans har jag en familj som älskar mig precis som jag ser ut nu, en familj som stöttar mig oavsett om jag går ner eller att vara kvar i den vikt jag är i idag. Samtidigt som jag gör detta för mig själv, det är för att jag är missnöjd, jag känner mig trött & orkeslös. Jag vill kunna gå högt med huvudet i badkläder, sträcka på mig och känna mig snygg.
Jag vill föregå med gott exempel till barnen, vara en hälsosam mamma som inte flåsar så fort man är ute och går eller klagar på att ryggen gör ont, eller knäna.

Varje dag för mig är en utmaning, det är en utmaning att hålla sig till bra mat. Det är en utmaning att planera upp veckorna (som jag för övrigt är värdelös på!!) men jag tror kanske att vi ska prova på matkasse när vi varit iväg på sportlovet. Men vi får se - kanske har jag hittat bra recept så jag har planerat upp veckorna framöver, frågan är bara hur man får motivationen att börja?
Där är nog mitt nu, hur får jag tillbaka motivationen, motivationen att gå ner i vikt, att bli hälsosammare och äta bra? Jag har fastnat - igen.

Men jag försöker.
Idag tänkte jag prova på keso till frukost, men precis som sist bara växte det i munnen och jag var tvungen att skölja ut det. Istället fick det bli en Propud på 6sp. Men det fick det var värt.
Första som jag skrivit in på 1,5vecka. Så det måste väl ändå vara på rätt håll?

Puss & kram Emma-Matilda

  • Nära Hässleholm

Gillar

Kommentarer

Senita
Senita,
Men herregud kolla på dig så jäkla snygg du är😘 Du är grym och just nu är bara en svacka som kommer att komma tyvärr MEN vi har varandra och detta SKA vi klara, vi SKA gå där med huvdet högt i sommar i badkläder👊😍👏
nouw.com/senita
bettinaliljeqvist
bettinaliljeqvist,
Åh du Ska vara stolt över dig själv ♡ jag ser hur bra ändå det går för dig och jag är så imponerad. Själv försöker jag men halkar bara tillbaka i sockerträsket igen 😭 jag hejar på dig och du motiverar mig verkligen 🤗😘
nouw.com/bettinaliljeqvist