Hur hittar man balansen?!

Tänk vad tiden går, den går så himla fort och jag tycker alla alltid sagt att tiden går fort när man har roligt. Inte sant?
Men visst går tiden fort även om man inte har roligt.

Dagarna kan bestå av skrik och bråk, ändå swishar dem förbi i ett nafs. Och det känns snart som det är augusti och skolorna börjar, för både mig och Klara. Inskolning för Melissa och Vincent går upp på stora avdelningen.

Just nu är jag mest rädd för hur barnen ska ta chockstarten. Framförallt Vincent.
Ett långt sommarlov börjar sitt slut den 12augusti, då börjar vi inskolningen - i stort sätt för alla tre barnen med tanke på att det blir en ny utmaning för Klara att vara på fritids och det är förskola för både Vincent och Melissa. Men det är en vecka, en vecka med 3timmar om dagen för att sen gradera upp det veckan som kommer med 8h om dagen, gah.
Mammahjärtat skär, samtidigt som jag vet att det är vanliga tider - barn är på förskolan mer än vad dem är hemma i stort sätt. Men det känns inte så kul ändå, jag vill inte vara utan barnen och jag vet att jag kommer ha det svårt att lämna barnen när jag vet att jag "bara" ska vara hemma och plugga. Jag vet också att jag SKA och MÅSTE lämna dem så jag får något gjort här hemma, att plugga med huliganerna hemma är inget alternativ. haha.

Men det kan också vara så att jag kommer behöva ta mig hemifrån för att få något gjort, här hemma kanske fokusen kanske mer läggs på disk, städ och tvätt. Sånt som annars är svårt att hinna med (okej, jag prioriterar inte de när jag är med barnen. jag prioriterar barnen. haha) när alla tre barn är hemma. Men någonstans ska även jag lära mig, hitta balansen och ro runt det här hemma. Det kommer krävas mer planering, både med barnen och mellan mig och Roger. Maten måste planeras, städningen, tvätten och allt det där runtomkring ska funka.
Men kan andra, kan vi. Det är kanske det vi (jag!!!) behöver för att det ska funka?! haha. I dagsläget är jag kanske lat vissa dagar, det kommer ju inte funka sen. Men jag vill ändå inte kalla mig själv lat. Jag har ju ändå valt det, jag väljer ju att hellre va med barnen än att städa. Jag väljer att gå ut med barnen istället för att ta disken eller tvätten.

Jag vill optimera tiden med barnen helt enkelt! :D

Puss & kram Emma-Matilda

Gillar

Kommentarer

bettinaliljeqvist
bettinaliljeqvist,
Ni kommer klara det galant 🤗 schema funkade för mig. Pluggade bara hemma och genom att ha bestämda pauser i mitt tidsschema kunde jag lägga undan alla hemmets måsten. ❤
nouw.com/bettinaliljeqvist
emmamatildaa
emmamatildaa,
åh, ja jag har med tänkt att det måste nog bli schemalagt om det ska bli något av de. Tack för tips <3
nouw.com/emmamatildaa
bettinaliljeqvist
bettinaliljeqvist,
Inget att tacka för 😘💕
nouw.com/bettinaliljeqvist