Hon är redo, det är inte jag..

Hej alla fina! Hur har ni det denna tisdagen?
Här har det mest varit skrik och gnäll idag, Melissa tyckte inte alls det var okej att gå och lämna både Klara och Vincent imorse. Hon är så redo för förskolan, och jag känner mig nästan elak som förlängde mammaledigheten till augusti pga att hon inte skulle få plats här på samma förskola som Vincent.

Både jag och Roger va väl rätt eniga om att det känns inte rätt att skola in på en annan förskola om vi inte måste, och i situationen vid stod i då så hade vi inga hinder för att vänta med inskolningen till augusti.
Men det förändrar ju fortfarande inte faktumet om att hon är redo för att gå dit, hon vill klä av sig, hon vill in och leka. Och det är klart, hon ser ju upp till sina syskon och där är ju faktiskt en del barn i hennes ålder som går där. Hennes bästis tillexempel, hon går ju där så för henne finns det ju inget hinder. haha!

Menmen, vi har lyckats ta oss genom förmiddagen ändå och i skrivande stund sover Melissa (hon brukar dock ha en tendens till att vakna varje gång jag skriver det) men vi får väl se. Förhoppningsvis sover hon en stund till så jag hinner samla ihop kläderna som en tjej ska komma och köpa i eftermiddag.
Bestämde oss (mest jag..) för att göra av med alla kläder som inte passar barnen. Även dem som Melissa så småningom kommer växa i. Men hittentills har jag inte använt jättemycket av dem kläderna som jag köpte till Klara när hon va liten, och känner väl att jag kommer nog inte göra det heller. Modet ändrar sig, och det kommer ta något år innan Melissa är uppe i dem storlekarna Klara har. I 86 har jag sparat en del från Klaras garderob, men sen 92 och uppåt har jag valt att bara spara precis godbitarna och sälja resten.
Tycker det är onödigt att hålla på att spara allt nu, vi är färdiga med barn och kläderna blir kassa av att bara ligga i en låda med. Det är ju inte så att mina barn kommer tacka mig och säga "åh men detta vill jag använda på mina barn" om 20år.. nej.
VI har sparat de första plaggen, och om det är något plagg man har något extra för. Annars ska allt väck!

hur ser du på att köpa begagnat?
Jag har köpt mycket begagnat genom åren. Mest till Vincent och Melissa, men det har ju varit mycket Newbie och nyskick till Melissa. Har dock svårt för att veta vad man ska ta för priser, nog för att värdet minskar men ibland känns det hopplöst att inte ens få 30kr för ett plagg som man själv betalt 150-200kr för. Jag tänker kanske fel där, men ibland känner jag att jag hellre behåller skiten än att skänka bort det, någonstans måste man nog försöka se helheten. Att personen man köper det av faktiskt betalt för det, och förmodligen kommer pengarna som man får in av de begagnade kläder till nytta. Barnen växer ju och behöver nya kläder, som kostar..

aja. Nog svamlat.

Nu tänkte jag ta mig en kopp kaffe och sen blir det snart att gå och hämta de stora hulliganerna. Sen är det full fart hela eftermiddagen och kvällen - fotboll för både Vincent och Klara och därefter ska jag träna. Idag blir det ett eget pass på gymmet istället för gruppasset, för jag har minsann glömt att anmäla mig till de ;)

Åtta år sen och jackan är en av mina motivationer. Den SKA passa till hösten! ;)

Puss & kram Emma-Matilda

Gillar

Kommentarer

Fnulan,
Begagnat är ju jättebra! Det har jag alltid gjort, däremot ger jag alltid bort allt... Orkar inte sälja. Ni tog absolut rätt beslut.
www.fnulan.se
Viktor,
Ser inget fel med att handla begagnat, nästan vad som helst liksom! Bättre att köpa begagnat ibland, för man får det till en billigare peng än annars, i samma skick nästan! 😊
www.nouw.com/viktorhognas
Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Super bra med begagnat! Men håller med att det är svårt med priser. När jag ska sälja saker vet jag aldrig vad jag ska ta...
nouw.com/sannaevelyne
Sarah,
Så mysigt att förlänga mammaledigheten 😊 Roligt att fynda lite begagnat 😋
CheerSarah.devote.se
Marie,
Hehe ja det känner man igen, minns då man sa att nu sover hon hela nätter eller att hon har inte trotsat på ett tag osv osv osv, då börjar det igen som man trott slutat, så hehe ja man ska ej säga så, fniss
sweetwords.se
Yela,
Känner igen de där med att sälja kläder! Brukar oftast sälja billigt men sådant som man betalat lite mer för känns ju inte jättekul att Sälja så billigt 😕 Men är ju egentligen bättre att de komner till användning🌷
nouw.com/beautyela
asemartensson
asemartensson,
Innan jag fick barn tyckte jag att de var pinsamt att köpa beg och gå in på secondhand men efter 2 barn och man vet vad de kostar är de supersmart så länge de är fint skick:)
nouw.com/asemartensson
Michelle ,
Roligt att hon känner sej redo och va duktig hon är dom gör allt själv , det var bra o vänta så hon kommer in på samma förskola som sin bästa vän 💕
www.michellefrandell.blogg.se
Amandizan
Amandizan,
Jag tycker det är mysigt att gå i secondhand affärer och jag ser inge fel med de. Bara bra att kläderna används😊
nouw.com/amandizan
Kamilla,
Jag förstår att ni inte ville skola in M på annan förskola än sonen. Snart kommer våren då blir det fler barn ute i parkerna så det går säkert bra för henne tills det är dags.
kamillaskamera.com/