En tripp till sjukhuset.

God morgon tisdag!
Hoppas allt är bra med oss, här ligger vi som vanligt på minuskontot med sömnen - men tänker att jag kanske någongång kommer ikapp. eller?!
Aja, det är inte hela världen, mer att tålamodet tryter lite extra när sömnen inte blivit bra så jag hoppas barnen håller sig på bra humör hela dagen ;)
Tisdag innebär egentligen skola och förskola, men Vincent har hostat heeeeela natten och var rätt trött så ha valde själv att stanna hemma - hostan är inte där alls nu (tack medicin!) men han valde som sagt själv att vara hemma - tills Klara skulle gå då bröt han ihop och ville såklart också dit..
Men det löste sig ändå och de små är i full gång och leker medans vi väntar på Oliver, Senita och Neja som kommer hit och leker lite på förmiddagen.

Igår var det måndag, den stora fixardagen enligt Vincent. Roger och Vincent fixade dock inte så mycket som de brukar på måndagar, nej vi tog en runda med cyklarna istället - wiho! Och efter det fick Roger skruva på cykeln för den lät såååååå förfärligt på bromsarna. haha! Men han kan han. Och Vincent hjälpte såklart glatt till.

Jag passa på att nörda lite när Melissa sov, och strax efter att hon hade somnat så kom Vincent in - ville titta på ipaden. Vilket har varit vårt mys på måndagarna innan Roger gick hem på pappaledighet på måndagar. Så ibland får han titta, men eftersom jag visste att den var urladdad såå erbjöd jag istället Paw patrol på tven och gissa vem som blev överlycklig. haha!
Eftermiddagen bjöd på en tripp till Kristianstad och sjukhuset då både Klara och Vincent hade fått tid till ögonläkaren. Passade att ha dem samtidigt för första gången Vincent skulle dit hade Klara en tid två dagar senare, haha!

Det gick bra för båda barnen, de skötte sig och Klaras skelning är under kontroll igen - och synen verkar gå på rätt håll igen (för er som inte vet så försämrades hennes syn lite i samband med skeloperationen hon gjorde förra året). Vincent däremot fick utökad lappbehandling och ska istället för två timmar om dagen ha lappen fem timmar (måndag-fredag) Hans skelning är större än vad Klaras varit, och den påverkar synen på ett helt annat sätt än vad Klaras gjorde. Hennes har mest varit kosmetiskt men också att hon fick huvudvärk i slutet och tyckte själv att det var jobbigt att ögat "gled iväg" - vilket det fortfarande gör, men hon har en helt annat kontroll på det nu och upplever inte det som ett beskymmer längre.

Vi får se vad dem ska göra med Vincent i alla fall, jag är mest orolig över att hans syn är påverkad. Skelningen i sig är jobbig, och kanske inget roligt att leva med. Men synen är ändå något väldigt viktigt. Men han har ju några år kvar innan han ska börja skolan så innan dess ska vi väl ha fått bukt på det. :)

Efter sjukhuset åkte vi till Biltema för att hitta ny hjälm till Vincent då hans börjar bli liten, och sen vet ni. jag köpte med en hjälm. Har tänkt på det i flera år. Nog sen jag blev mamma, att jag med borde ha en hjälm när jag cyklar. Nu cyklar jag och Melissa in till stan en gång i veckan och då cyklar vi ute vid stora vägen, skulle man trilla och slå i huvudet är man rätt körd. Så det får va fult, säkerheten får gå först nu! På Biltema passade vi även på att äta kvällsmat eftersom det var dags för de lagom tills vi va färdiga inne i affären. Biltemakorv till resten av familjen och jag tog en sallad - jag äter om korven 5gånger så även om jag tycker de är så fantastiskt gott så är det inte alltid värt det.

Kvällen avslutades med bus i trädgården innan det var dags att gå in och sova.

Puss & kram Emma-Matilda

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229