En nykläckt Melissa!

Fortsättning på förra inläggget..

Planen var att få igång värkarna genom att försöka ta hål på hinnorna, om möjligheten fanns.
Vi diskuterade att ryggmärgsbedövning skulle läggas, lite i förebyggande eftersom jag hade så sjukt ont i ryggen som det var redan. Men såklart kunde inte narkos komma där och då utan vi fick börja med vattnet.

Det gjorde jätteont när de tog hål på hinnorna, för jag var inte tillräckligt öppen för det, men ändå lyckades Melissas hand komma ut. Så nog ville hon ut. ;)
Lite kaos och säkert 10 man i rummet, jag hissades ner och fy fan vad ont det gjorde att de tryckte tillbaka henne. Hon skulle ju inte tillbaka, jag ville ju ha ut henne..

Men med oregelbundna värkar som startade av sig själv när vattnet gick och lite dåligt bemötande från någon annan usk än den vi hade som ”vår” så lyckades vi tydligen komma en bit påvägen ändå.
Undersökning gjordes och det hade visserligen inte hänt för mycket, men det var dags för smärtlindring - äntligen!

Jag tog mig genom självs bedövning inför ryggmärgsbedövningen, jag tog mig genom att de skulle lägga och koppla ryggmärgsbedövningen. Men samtidigt som hon började sätta det byttes värkarna ut mot krystvärkar och det var väl egentligen ingen som trodde mig förens jag sa att det kändes som hon va påväg ut, och javisst.
Narkosläkaren tejpade snabbt som bara den upp slangen och sen bad barnmorskan mig att läggs mig på ryggen, några krystvärkar och sen va vår älskade tös ute, 20.38 föddes vår perfekta lilla dotter. 💕

Så själva förlossningen gick ändå snabbt, visserligen 9timmar från det att jag blev igångsatt tills det att hon var ute. Men från det att förlossningen startade om och ”ordentligt” så tog det inte mycket mer än 2,5timme. 👌🏻

Tänk att vårt lilla busfrö är 1år redan, förstår inte riktigt hur tiden bara kan försvinna.

Puss & kram Emma-Matilda

Gillar

Kommentarer