du är tjock.

Att säga till ett barn, ett barn på 6år. - du är överviktig.
är det okej?!

Mitt hjärta går sönder, gång på gång.


När Klara var på 2,5års kontrollen på bvc sa bvctanten till Klara att hon va tjock. Till mig berättade hon att Klara led av fetma och att vi skulle göra något åt det - genom att ge henne lättmjölk och lightprodukter. Hon sa även att man såg vart det kom ifrån. Behöver jag säga att jag bytte bvc?


Jag har alltid behövt kämpa med min vikt, jag har blivit mobbad & utsatt för påhopp för att jag varit lite mullig, haft breda höfter och lite större rumpa. Det har präglat mig hur jag är idag och det är verkligen de sista jag vill att NÅGOT barn ska bli utsatt för så när skolsköterskan sitter och pratar med mig och Klara om att hon behöver tänka på vad hon äter, att hon absolut inte ska äta vitt bröd och dricka en massa mjölk. Att kakor och godis ska vara i begränsad upplaga och att vi ska ha extra kontroll om ett halvår så vi ser att hennes kurva planas ut..

Jag var rätt bestämd med att säga att jag aldrig någonsin varit orolig för Klara och hennes vikt och att vi inte ville ha någon extra kontroll, jag var också väldigt noga med vad och hur jag sa det för att det inte ska tolkas fel i Klaras öron. Jag förstår inte varför man ens säger en sån sak till ett barn, att man säger det överhuvudtaget så barnen kan höra. Det är SÅ fel.

Klara är inte tjock någonstans, men jag vet också att hon alltid kommer behöva tänka på vad hon stoppar i sig. För så har jag det och tyvärr har hon ju fått mina gener. Men det betyder inte att någon ska säga till henne, 6år gammal att hon ska tänka på vad hon äter. HON ska inte behöva tänka på något, hon är ett barn. Ett barn som absolut inte ska befatta sig i sin vikt, bekymra sig över om hon har rätt bmi eller inte. GAH!

nu fortsätter vi mysa några timmar till innan det är dags för genrep nummer 2 inför dansuppvisningen imorgon.

Puss & kram Emma-Matilda

Gillar

Kommentarer

bettinaliljeqvist
bettinaliljeqvist,
Men vaaa 😳🤯🤯 jag kokar härifrån 😡😡😡 tror du att det påverkade Klar någonting idag? Tycker du ska anmäla till patientnämnden. Jag anmälde när en sköterska sa något liknande till mig om och framför Pauline och den sköterskan fick sparken en knapp månad senare. Kanske fått flera andra klagomål innan men om du anmäler detta så läggs det ju på hög om inte annat och kanske och förhoppningsvis får ni upprättelse förr eller senare. K
nouw.com/bettinaliljeqvist