Busen blir 9månader :D

Familjen ?

Idag blir vår lilla buse, vår lilla gullunge, vårt hjärtegull 9 månader. Helt sjukt vad tiden bara går, och vad barnen lär sig nya saker hela tiden. Underbart att få vara med dem när de upptäcker nya saker, de lär sig saker och de ja. Bara är! :D

Jag har inte som så många andra uppdaterat efterhand vad Vincent lärt sig och vad han kan. Men jag tänkte bryta det och därför göra en kort uppdatering om just detta.
- Han kryper i full fart & har gjort i någon månad.
- Han har äntligen börjat ta flaska och minskat ner på amningen.
- Han tar napp!!!
- Han leker mer och mer självständigt många gånger.
- Storasysters rum är roligast, speciellt att dra ner alla sakerna på golvet - om och om igen!
- Han vinkar glatt hej/hejdå
- Han klappar händerna, dock inte på kommando men när man sjunger *Klappa händerna* så klappar han oftast ;)
- Han släpper och står längre och längre stunder.
- Han säger "tacktack" genom att nicka.
- Han tog härromdagen 3steg, dagen efter 5steg och två dagar efter det 8steg. Mer än en gång, det var gång på gång på gång. Men nu slänger han sig bara och skrattar.
- Han går mer än gärna, ute som inne men totalvägrar skor.
- Han säger; mamma, pappa, mauuu (kisen!)

Det finns säker några självklara saker jag har missat, men ja. Så är det väl alltid, men här är lite om vår plutt och hans utveckling. BVC va vi på sist vid 8månader och de är först i augusti vi ska dit igen, ska bli spännande och se ifall han går upp som han ska eller ifall han får klagomål nästa gång med. De tycker han går upp dåligt, men jag förstår inte hur de vill att han ska öka mer när han rör sig konstant - vaken som sovandes.

Aja, vi är överlyckliga över våra två gryn, och de är överlyckliga över varandra. Eller ja, för det mesta iallafall. Klara tyckte det var tråkigt att dela med sig häromdagen och när jag sa "ja fast Klara, så är det att ha en lillebror. Man måste samsas om sakerna och Vincent kommer vilja vara med och leka med dig fler gånger"
Då svarade hon "men mamma, då vill jag ha en lillasyster." Kort och bestämt.
Dock ändrade hon sig ganska snabbt, för det är rätt roligt med en lillebror - med en Vincent! ;)


En uppdatering en kväll som denna. Imorgon hoppas vi på lika fint, och ännu finare väder än idag. Kanske blir det en runda till någon sjö för ett dopp! :D

Men nu kallar sängen. NATTI! :)Puss & kram Emma-Matilda

Gillar

Kommentarer

Äh, så länge han följer sin egen kurva och mår bra i övrigt hade jag tagit BVC med en nypa salt. Dem är väldigt glada för att gnälla om barnen går upp dåligt enligt deras kurvor.

Svar; kul att du är med och tävla! Vinnaren presenteras måndag 1/8 😊
sofiawerlin.se