att prata om det förbjudna..

Inlägget är i samarbete med Livförsäkring.se

Vissa sakar är jobbigare att prata om än andra och jag vet att när jag fick en fråga om jag ville skaffa en livförsäkring så tyckte jag det verkade mer än konstigt, varför ska jag prata om att jag ska dö eller bli väldigt sjuk? Varför vill jag ens tänka tanken på att jag inte ska få vara kvar i mina barns liv, eller lämna Roger med allt? Eller att jag helt plötsligt ska behöva stå där själv med barn och allt? Att Roger inte längre skulle vara med pågrund av dödsfall.. Oförklarlig oro, och paniken som kommer när man ens behöver tänka den tanken.


Men när jag fick det förklarat för mig, hur bra det kan vara att prata om det och faktiskt ha en försäkring om något skulle hända, antingen mig eller Roger.
Man har nog svårt att föreställa sig vad det är man lämnar bakom sig, vilken kamp det blir för den andra parten och jag kan helt ärligt säga att jag inte hade haft en chans att bo kvar i vårt hus med barnen om det skulle vara att Roger av någon anledning går bort.
Då är det en jättebra grej att ha, en livförsäkring som försäkrar sig om att den man lämnar efter sig får en summa med pengar som gör att man klarar sig medans man kanske återhämtar sig och kan lösa de på annat sätt.
Och då kanske ni tänker "vad menar du, kan pengar ersätta den som gått bort?" Absolut inte. Men det jag menar är att pengar absolut kan underlätta ett problem men det uppstått något så hemskt som att man förlorat sin livspartner. Där står du plötsligt själv, med barn, hus, bilar, lån och alla räkningar som ska betalas men bara med en inkomst - ni brukar dela på sakerna.
Kanske är det så att du inte ens orkar jobba, barnen behöver all omsorg och då kan det kanske vara ännu en trygghet och veta - jag har möjligheten att vara hemma och få allt att funka igen.

Vi har gjort det, och jag tycker absolut att ni också ska fundera på det. Inne på livförsäkring.se hittar ni frågor och svar på de ni har,

Puss & kram Emma-Matilda

Gillar

Kommentarer