ÄNTLIGEN!

ja precis som rubriken lyder så ropar hela min kropp - ÄNTLIGEN!

äntligen var det ett besök på bvc utan någon som helst klagan på något av barnen.
Det var treårskontroll på Vincent i tisdags, och extra viktkontroll på Melissa då hon inte hade gått upp tillräckligt till ettårsbesöket.
detta eviga tjatande om vikten..

Hur som helst.

Vi kom dit, vi började med Vincent. Vikt och längd - 12.4kg & 94cm lång. Klart godkänd och följer sin kurva perfekt. två under medel, men SIN kurva och det är det som räknas.

De gick genom lite med talet, och han som traggar så mycket annars sa kanske två ord medans vi var där - men ja. Kerstin, bvcsköterskan har ju koll på hur mycket han pratar i vanliga fall och förstod att han var lite blyg med tanke på att det var längesen vi var där och att dem var tre vitklädda istället för en som det brukar vara.
Allt var godkänt med Vincent iaf och jag var lagom nervös att de skulle klaga på Melissa.

Jag började klä av henne, och satte henne på vågen. Under tiden frågade Kerstin vad hon tycker om att äta, vad hon äter och hur mycket. Mitt första och ärliga svar var att hon helst av allt inte äter något, mer än bröstet. - ja ni skulle se reaktionerna. Men det var inte dem reaktionerna jag trodde utan de var positiva reaktioner. De var väldigt positiva till att hon fortfarande ammar, speciellt eftersom hon inte äter så mycket annat just nu.
Jag bad dem undersöka henne, då hon varit väldigt gnällig den sista tiden. Men där va inget "fel" på henne, utan de trodde bara att det var vanlig fas vid 1-1,5års ålder. wiho!
Vi hoppas dock att den avtar snabbt, för vi är lagom trötta på det nu.

Efter undersökningen skrevs vikt och längd in även på Melissa och hör och häpna, orden löd "Ja, men hon följer ju sin kurva jättefint hon också, likt storebror har hon hittat sin kurva två steg ner. Men det är bra att hon följer den"
Jag höll på att tappa hakan och ville jubla av glädje. - ÄNTLIGEN, hennes 8.5kg var godkänt!

båda barnen godkända och det firade vi med att köpa kanelbullar till fikat. Kanske firar vi även idag, med att baka något gott. :D (dumt kanske eftersom jag helst inte ska äta något sådant, men äsh. jag har ju någon propud jag kan synda med!)

Puss & kram Emma-Matilda

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Åhh men vad roligt!! <3
nouw.com/emmaengstrom
Mirre,
Oh vad roligt att allt gick bra på BVC, man blir ju så extra glad då som mamma
sweetwords.se
katjaziden
katjaziden,
Åh vad skönt att det gick bra. Mina barn har båda haft problem med vikten och minstingen går fortfarande till dietist och dricker näringsdryck!
nouw.com/katjaziden