Älskade barn.

Familjen ?

Alla barn är unika på sitt egna lilla vis, alla har dem sina konstigheter, sina vanor och sina påhitt.
Vissa har napp, visa filt, vissa tumme och vissa ingenting alls. Vissa kan sova i ljud, vissa andra inte.
Våra barn är tvärt emot varandra.
Klara tog napp från start och blandade också ganska snabbt in en kanin som sen blev en filt istället. Hon har alltid kunnat sova i ljud/oljud och har aldrig haft några problem att komma till ro när vi varit någon annanstans än hemma. Hon tog flaska från första gången hon behövde ha det, hon var nästan alltid nöjd och glad.

Vincent däremot han totalvägrade napp trots stort suttbehov, vi upptäckte att han föredrog tumme -yes tänkte vi men nej det höll bara i sig i någon vecka. Nu tar han napp ibland på dagen, totalvägrar fortfarande på natten. Han har alltid haft svårt att sova i ljud/oljud och kan nästintill inte komma till ro när vi är iväg. - vilket är både jobbigt och konstigt för det är inte det att vi vant honom vid att det ska vara tyst och lugnt omkring honom..
Han har liksom nappen totalvägrat flaskan och allt som varit i den, tack och lov har han accepterat sen och dricker för det mesta välling på kvällen.

Listan mellan dem kan göras lång, samtidigt som den får göras lång. Varför ska barn vara lika? Sen att där är vissa punkter som hade varit fruktansvärt skönt om dem hade varit lika på. Men det kommer kanske? Vi älskar våra barn mer än något annat oavsett vad.

En sak har jag lärt mig genom att ha många funderingar och tankar utifrån hur andra hade det med sina barn/bebisar när Klara va liten jäntemot hur jag känner nu. Man ska inte vara så snabb på att döma, man ska nog bara inse att allt är inte alltid så lätt. Allt går faktiskt inte att styra oavsett hur mycket man försöker påverka barnen.

Puss & kram Emma-Matilda

Gillar

Kommentarer